Denne retten er en klassiker i de norske hjem. Pannekaker og blåbær skaper alltid god stemning hos stor og liten. Med Åmli pannekaker, kan du servere alles favoritt på 1-2-3.

Dette trenger du:

  • Åmli originale pannekaker
  • Blåbærsyltetøy eller blåbær + litt sukker rørt sammen.
  • Friske blåbær
  • Rømme (kan droppes)

Slik gjør du:
Ha et godt lag blåbærsyltetøy på pannekakene og rull sammen.
Ønsker du rømme til kan du røre en skje med blåbærsyltetøy inn i rømmen og servere til pannekakene. Det smaker deilig!

Fest, bursdag, 17. mai og julaften på en gang. Denne pannekakekaken skriker ekte fest! Kjøp Åmli originale pannekaker, finn frem alt du liker av topping og sauser og la barna pynte i vei.

Dette trenger du:

  • Åmli originale pannekaker (eller havrepannekaker)
  • Karamellsaus
  • 4-5 bananer skåret i skiver
  • Hakkede hasselnøtter
  • Non Stop
  • Annen pynt

Slik gjør du:
Legg pannekakene lagvis med bananskiver, nøtter, Non Stopnonstop og annet godt. Når tårnet er høyt nok, heller du sjokolade- eller karamellsaus over.

Tips
Vil du ha ekstra god smak i hasselnøttene, legger du dem på et brett i ovnen i 10 minutter på 180 grader. Da får du frem masse god smak.

Lag deg en smakfull og mettende lunsj eller middag proppet med proteiner! Du tenker kanskje at pannekaker og svinekjøtt ikke helt spiller på lag? Da bør du teste denne deilige varianten.

Dette trenger du:

  • Proteinpannekaker fra Åmli
  • Pulled pork. Her er det perfekt å bruke rester fra middagen

Syltet løk:

  • 1 rødløk
  • 1/2 sitron

Chilimajones:

  • 1.2 ts chilisaus
  • 4-5 ss majones
  • 1 egg
  • 1 tomat i skiver

Slik gjør du:
Skjær rødløk i tynne skiver og legg dem i en bolle. Press saften av 1/2 sitron over løken og la stå i 15 minutter. Bland chilisaus og majones til chilimajones. Varm pannekakene i ovnen. Legg pulled pork, syltet løk, tomatskiver og chilimajones lagvis. Stek egg og legg på toppen.

Egg og bacon i kombinasjon med pannekaker, er den perfekte helgefrokosten. Lettvint å lage er det også – spesielt om du styrer unna hjemmelagde pannekaker, og heller kjøper Åmlis pannekaker, som er minst like gode som de du lager selv.

Du trenger du:

  • Åmli originale pannekaker (eller havrepannekaker)
  • Egg
  • Bacon

Slik gjør du:
Stek baconet i en panne på middels til høy varme til det er sprøtt og gyllent. Ta det ut av pannen og la det renne av på et tørkepapir. Skyll av stekepannen og knekk så eggene oppi. Stek eggene til hviten har stivnet, og eggeplommen fortsatt er bløt.
Fordel baconskivene over pannekakene og legg ett egg på toppen.

At pannekaker egner seg godt som restemat, og smaker knallgodt kalde i matboksen, vet de aller fleste. Men har du tenkt på at pannekaka også kan redde andre matvarer? Har du pålegg som er i ferd med å gå ut på dato? Lag pannekakewraps til kvelds, da vel! Med kremost, salat og kjøttpålegg får du en deilig smårett du kan servere til hele familien.

Det er ikke bare kjøttpålegg og salat du kan piffe opp pannekakene med.
Pannekaker smaker fantastisk godt i kombinasjon med overraskende mange matvarer og -retter.