Antall: to voksne, to barn
 
Ingredienser:

  • 2 pk sveler fra Åmli
  • 1 liten kartong kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts kanel
  • 1 dl grovhakket nøtter etter ønske (hasselnøtter, pistasjnøtter, cashew, valnøtter, pekan eller mandler)
  • 3 dl blåbær
  • 1 ss flytende honning

 
Slik gjør du:
Varm sveler (eller vafler) som anvist på pakken.
Pisk sammen kremfløte, kanel, sukker og vaniljesukker til kremen er luftig, men ikke for stiv.
Legg en stor klatt krem på svelene, strø over nøtter og masse blåbær.
Ringle honning over de ferdige rettene.

Antall: to voksne, to barn
 
Ingredienser:

  • 1 pk pannekaker (grove, vanlige eller proteinpannekaker) fra Åmli
  • 6-8 skiver røkelaks (det kommer an på hvilke pannekaker du velger og antall pannekaker i pakken)
  • 6 egg
  • 4 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket gressløk
  • Salt og pepper
  • 1/2 agurk, skåret i skiver

 
Slik gjør du:
Varm pannekakene som anvist på pakken.
Pisk egg og kremfløte. Varm en panne og tilsett smøret. Når smøret er smeltet senker du temperaturen til medium. Lav temperatur gir den beste eggerøren. Hell eggeblandingen i pannen. Salt og pepre og strø over gressløk.

Når eggene såvidt har satt seg i kanten rører du med en stekespade. La eggene sette seg, men la dem fremdeles være “smilende”. Det vil si at de er fuktige på oversiden. Trekk av pannen.
Legg røkelaksskiver på pannekakene og fordel eggerøren. Legg noen skiver agurk på toppen.

Antall: to voksne, to barn

Ingredienser:

  • 1 pk grove eller vanlige pannekaker fra Åmli
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver
  • salt og pepper
  • 150 g crème fraîche (1/2 boks)
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 ss olje til steking
  • 150 g revet ost

Slik gjør du:
Stek kjøttdeig og løk i pannen. Krydre med paprika. Tilsett 100 g crème fraîche (resten skal brukes senere) og la surre noen minutter på medium varme. Smak til med salt og pepper.
Skjær paprika i tynne strimler og bland inn i kjøttdeigmiksen. Sett til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Finn frem en ildfast form. Smør med olje eller smør.
Midt på hver pannekake legger du på kjøttdeigmiksen. Rull sammen med skjøten ned i den ildfaste formen. Legg pannekakene tett i tett i formen. Smør resten av crème fraîchen på toppen av pannekakerullene. Strø ost over.
Gratineres midt i ovnen i ca 10 minutter.

Ingredienser:

  • 2 pk Åmli ferske omeletter
  • 4 ss pizzasaus
  • 16 skiver pepperoni
  • 2 ts tørket oregano
  • 200 g revet ost

 
Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Smør pizzasaus på hver omelett. Fordel ost utover. Legg pepperoniskiver på toppen. Strø over oregano.
  • Stek midt i ovnen i fem minutter til osten har smeltet.
  • Del omelettene i fire eller seks stykker – litt som en pizza.

Antall: to voksne, to barn

Ingredienser:

  • 2 pk Åmli ferske omeletter
  • 2 pk fersk mozzarella
  • 6 stk grentomater
  • 8-12 basilikumblader
  • 2-3 ts god olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:
Varm omelettene som anvist på pakken.
Del tomater i tynne skiver. Gjør det samme med mozzarellaen. Legg lagvis på omelettene. Strø over basilikumblader. Salt og pepre og hell litt olivenolje over hver rett.
Server med en gang.