Antall: to voksne, to barn
 
Ingredienser:

  • 1 pk grove eller vanlige pannekaker fra Åmli
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver
  • salt og pepper
  • 150 g crème fraîche (1/2 boks)
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 ss olje til steking
  • 150 g revet ost

 
Slik gjør du:
Stek kjøttdeig og løk i pannen. Krydre med paprika. Tilsett 100 g crème fraîche (resten skal brukes senere) og la surre noen minutter på medium varme. Smak til med salt og pepper.
Skjær paprika i tynne strimler og bland inn i kjøttdeigmiksen. Sett til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Finn frem en ildfast form. Smør med olje eller smør.
Midt på hver pannekake legger du på kjøttdeigmiksen. Rull sammen med skjøten ned i den ildfaste formen. Legg pannekakene tett i tett i formen. Smør resten av crème fraîchen på toppen av pannekakerullene. Strø ost over.
Gratineres midt i ovnen i ca 10 minutter.

Ingredienser:

  • 2 pk Åmli ferske omeletter
  • 4 ss pizzasaus
  • 16 skiver pepperoni
  • 2 ts tørket oregano
  • 200 g revet ost

 
Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Smør pizzasaus på hver omelett. Fordel ost utover. Legg pepperoniskiver på toppen. Strø over oregano.
  • Stek midt i ovnen i fem minutter til osten har smeltet.
  • Del omelettene i fire eller seks stykker – litt som en pizza.

Antall: to voksne, to barn

Ingredienser:

  • 2 pk Åmli ferske omeletter
  • 2 pk fersk mozzarella
  • 6 stk grentomater
  • 8-12 basilikumblader
  • 2-3 ts god olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:
Varm omelettene som anvist på pakken.
Del tomater i tynne skiver. Gjør det samme med mozzarellaen. Legg lagvis på omelettene. Strø over basilikumblader. Salt og pepre og hell litt olivenolje over hver rett.
Server med en gang.

Antall: to voksne, to barn

Ingredienser:

  • 1 pk proteinpannekaker fra Åmli. Du kan også bruke vanlige eller grove pannekaker.
  • 1 boks mais
  • 1 pk cherrytomater, del i to
  • 1 agurk, skjær i skiver eller biter
  • 1 pose spinat

Dressing:

  • 3 dl gresk/tyrkisk yoghurt
  • 1,5 ts paprikapulver
  • 1,5 ts tørket oregano
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts salt
  • Pepper etter ønske
  • Evt 1/2 ts sukker eller honning

Slik gjør du:
Varm pannekakene som anvist på pakken slik at de blir myke.
For “taco-stil”: Det er viktige at de er myke så de ikke brekker.
Rør sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med mer salt og pepper.
Smør et halvtykt lag dressing på hver pannekake. Legg på spinatblader, mais, tomater og agurk. Tilsett evt mer dressing på toppen.
Bruker du grove eller vanlige pannekaker kan du rulle dem sammen og spiser som en wrap eller med kniv og gaffel.

Antall:
to voksne, to barn

Her er det kun fantasien som setter grenser. Bruk iskrem. Bruk pisket krem. Eller hva med vaniljekrem?
Alt kan brukes av bær og frukt samt nøtter og strøssel. Nedenfor ser du eksempler på kreative fyll.

Ingredienser:

  • 1 pk vafler fra Åmli

Forslag til frukt:
Hermetiserte frukt smaker nydelig. Prøv pærer, mandariner eller fersken. Fersken og pærer skjærer du i skiver.
Du kan bruke hva du vil av bær og annen frukt også.

Forslag til krem:

  • Ferdig vaniljekrem eller hjemmelaget.

Slik lager du hjemmelaget vaniljekrem, liten porsjon:

  • 3 ss sukker
  • 1/2 ts vaniljepaste
  • 1 ss maizena
  • 3 eggeplommer
  • 1,5 dl melk
  • 0,5 dl kremfløte