Vi sponser unge talenter – Markus Olimstad


Marcus Olimstad sikter mot OL

Den norske snøbrett-kjøreren Marcus Olimstad sikter mot OL 2018 – bli bedre kjent med et av våre unge talenter fra Åmli.

Hos Åmli kaker vet vi å sette pris på den flotte bygda vår, og vi har et stort ønske om å være synlige og aktive som en del av lokalmiljøet. Åmli er hjemsted for en rekke personer som gjør seg bemerket innen musikk, idrett og andre områder, og ett av våre bidrag er å støtte unge talenter som er oppvokst i Åmli eller som har sin base i bygda.

En av våre faste sponsor-talenter er snowboard-kjøreren Markus Olimstad. Han ligger i disse dager i hardtrening for å kvalifisere seg til vinterens OL i Pyeongchang, Sør Korea.

Marcus er en del av en søskenflokk på tre der alle satser på karrierer innen idrett. Martin og Emilie er begge i norgestoppen i sandvolleyball, mens Marcus allerede er rangert som en av verdens 25 beste snowboardere.

En av norges fremste snøbrett-kjørere
En av norges fremste snøbrett-kjørere

I tillegg til å være et av Norges mest spennende medaljehåp i vinter-OL 2018, kjører han også jevnlig i de aller største konkurransene i verden inkludert X-Games, Air&Style og US Open. Hans øverste mål er å bli den beste snowboard-utøveren i verden innen OL-grenene slopestyle og big air.

Vi slo av en liten prat med Marcus nå før det virkelige hardkjøret frem mot vintersesongen starter.

Hei Marcus! Hvor i verden er du akkurat nå og hva gjør du?

Akkurat nå er jeg en liten tur hjemme i Åmli før jeg skal ut å reise igjen, jeg har akkurat kommet hjem fra en snowboard camp i Saas Fee, Sveits, så da er det deilig med litt avkobling i Åmli før vinteren fortsetter.

Hvor mange ca reisedøgn har du i året?

Jeg har ca. 250 reisedøgn i året (!)

Du sikter mot OL 2018, hvordan trener og forbereder du deg?

Frem mot OL blir det mye brettkjøring for å lære seg de triksa som må til får å gjøre det bra i alle kvalifikasjonene til OL, men jeg trener også mye barmarkstrening på Olympiatoppen med flinke trenere.

Når begynte du med snowboard?

Jeg begynte å kjøre snowboard når jeg var 15 år gammel, men før det har jeg drevet med skateboard, noe som har gjort at jeg har hatt en raskere utvikling da jeg først startet å kjøre snowboard.

Satser på medalje i OL 2018 (Foto: privat)
Satser på medalje i OL 2018 (Foto: privat)

Hvor viktig har bygda Åmli/lokalmiljøet vært i utviklingen og støtten av deg som utøver?

Den har vært veldig viktig, hadde ikke klart å være der jeg er i karrieren min uten den.

Hvem er ditt fremste forbilde innen idrett?

Mitt fremste forbilde er en snowboardkjører som heter Mark McMorris. Han har vunnet X-games (den mest prestisjetunge konkuransen innen snowboard) flere ganger, og han har skadet seg så hardt at folk har trodd at han aldri kunne kjøre igjen, men kommet tilbake enda sterkere. Det inspirerer meg masse.

På hvilken måte bidrar støtten fra sponsorer til ditt satsing som utøver?

Uten Åmli kaker kunne ikke jeg kjørt så mye snowboard som jeg gjør, det er jeg veldig takknemlig for.

Tenker du mye på kostholdet som idrettsutøver?

Det er viktig å være så lett som mulig, og holde et høyt energisivå over lengre tid, så for å klare det må jeg tenke på hva som går i kroppen.

Sist men ikke minst, hva er ditt favorittfyll til pannekaker?

Det må nok være blåbær og litt bacon:)

Hør på Marcus der altså, viktig med litt god energi i kroppen. Gjerne med litt blåbær og bacon på.

Følg Marcus Olimstad sin vei mot OL på hans Instagram-konto. Vi deler også jevnlige oppdateringer fra Marcus på vår Åmli kaker facebook-side

Luftige svev (Foto: Privat)
Luftige svev (Foto: Privat)