En tur i skog og mark med hele familien er en hyggelig aktivitet, men ikke alltid enkelt. Matpakker skal smøres, barn skal overbevises og kles på, og utstyr skal pakkes.

Hva med å friste barna med pannekaker som utelunsj? Med Åmlis ferdige pannekaker, slipper du hektiske forberedelser på kjøkkenet før turen. Server kalde pannekaker rett fra pakka, eller varm de i en bålpanne, før du topper dem med barnas favoritt-syltetøy.

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å finne tid til å servere barnas favorittrett. Pannekakene fra Åmli er et supert alternativ til den hjemmelagde varianten. De ferdige, ferske pannekakene er laget av helt naturlige råvarer, og inneholder alltid norske egg og lokal melk fra Åmli gårdsmeieri. Pannekakene lages i den lille Åmli-fabrikken i Aust-Agder, og er helt uten tilsetningsstoffer.

Alt du trenger å gjøre er å varme pannekakene i ovnen – og vipps er de klare for servering.

Pannekakeruller med laks og kremost.

Enkelt og godt!

Pannekaker med varmrøkt laks anbefales! Denne retten passer perfekt både som et supplement på et koldt bord, i matpakka eller rundt middagsbordet!

Det beste: du lager den på kun få minutter!

Du trenger:

  • En pakke Åmli Pannekaker
  • Varmrøkt laks
  • Kremost
  • Tomater
  • Rødløk
  • Salat
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:
Kutt opp laks, rødløk og tomater.
Bland salaten med litt olivenolje, salt og pepper.

Legg alt tilbehøret i midten av pannekaken, og rull dem sammen!
Enklere blir det ikke! Bon Appétit!

Enkel lunsj på 1-2-3!

Imponer gjestene med enkel lunsj på få minutter! Pannekaker med brie og spekeskinke både ser godt ut, og ikke minst smaker det godt også!

Her står du fritt til å velge både ost, salt og ellers tilbehør selv, men her kommer vårt tips slik vi har gjort det:

Du trenger:

  • En pakke Åmli pannekaker
  • En fransk brie
  • Spekeskinke
  • Små tomater
  • En halv rødløk
  • Ferdig blandet salat
  • Oliveolje
  • Salt
  • Pepper

Fremgangsmåte:

  • Kutt brien i tynne skiver.
  • Bland salaten med et par dråper olivenolje.
  • Kutt rødløk og tomater i tynne skiver.

Dander pannekakene med salat, brie, spekeskinke og ha på salt og pepper! Hvis du ønsker, kan du også rulle dem sammen å dele dem opp! Voilà, Åmli kaker har nå gitt deg ukens enkleste lunsjtips!

Dette er en gøyal kake å servere som både barn og voksne vil like. Når katten Findus i bøkene om Gubben og katten skal bestemme godsakene er det denne kaken som er hans favoritt- kalas-kake. Den kan varieres i det uendelige, men her har jeg dynket ferdige Åmlipannekaker med litt sitronsaft. Lagd blåbærsyltetøy og vispet krem med ekte vanilje. Du kan selvsagt kjøpe ferdig syltetøy om du vil det, da har du en kake på veldig kort tid.

Du trenger :

  • To pakker Åmli pannekaker
  • En liten kartong kremfløte
  • Frosne blåbær 500 gram
  • Blåbær og jordbær til pynt
  • En sitron
  • Frøene fra en vaniljestang
  • Syltesukker

Fremgangsmåte.

Pisk kremfløte stiv med 2 ss sukker og frøene fra en vaniljestang.

Kok syltetøy av frosne blåbær.

  • 500 g blåbær
  • 0,5 dl vann
  • 175 g syltesukker.

Kok opp vannet. Rør inn de frosne bærene til de begynner å tine. Tilsett syltesukker og rør mens du gir syltetøyet et godt oppkok. Syltetøyet er ferdig når du synes syltetøyet ser passelig tykt ut, og alt sukkeret er løst opp.

Ta et kakefat og legg annen hver pannekake med krem og syltetøy til du har et høyt fint tårn. Topp med krem og friske bær.

Da er det bare å invitere til kalas!

Tips; Lag gjerne fest på en hverdag med en litt sunnere variant med mager vaniljekesam, grove pannekaker og syltetøy med mindre sukker. Smaker godt det også og kan nytes litt oftere.