Antall: to voksne, to barn

Ingredienser:

  • 1 pk grove eller vanlige pannekaker fra Åmli
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 ts paprikapulver
  • salt og pepper
  • 150 g crème fraîche (1/2 boks)
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 ss olje til steking
  • 150 g revet ost

Slik gjør du:
Stek kjøttdeig og løk i pannen. Krydre med paprika. Tilsett 100 g crème fraîche (resten skal brukes senere) og la surre noen minutter på medium varme. Smak til med salt og pepper.
Skjær paprika i tynne strimler og bland inn i kjøttdeigmiksen. Sett til side.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Finn frem en ildfast form. Smør med olje eller smør.
Midt på hver pannekake legger du på kjøttdeigmiksen. Rull sammen med skjøten ned i den ildfaste formen. Legg pannekakene tett i tett i formen. Smør resten av crème fraîchen på toppen av pannekakerullene. Strø ost over.
Gratineres midt i ovnen i ca 10 minutter.