Antall: to voksne, to barn
 
Ingredienser:

  • 1 pk pannekaker (grove, vanlige eller proteinpannekaker) fra Åmli
  • 6-8 skiver røkelaks (det kommer an på hvilke pannekaker du velger og antall pannekaker i pakken)
  • 6 egg
  • 4 ss kremfløte
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket gressløk
  • Salt og pepper
  • 1/2 agurk, skåret i skiver

 
Slik gjør du:
Varm pannekakene som anvist på pakken.
Pisk egg og kremfløte. Varm en panne og tilsett smøret. Når smøret er smeltet senker du temperaturen til medium. Lav temperatur gir den beste eggerøren. Hell eggeblandingen i pannen. Salt og pepre og strø over gressløk.

Når eggene såvidt har satt seg i kanten rører du med en stekespade. La eggene sette seg, men la dem fremdeles være “smilende”. Det vil si at de er fuktige på oversiden. Trekk av pannen.
Legg røkelaksskiver på pannekakene og fordel eggerøren. Legg noen skiver agurk på toppen.